Després d'uns dies esperant... han sortit els ous!
Ja puc veure les larves i fins i tot algunes pupes als flascons. Els he fet fotos!

















Ja tinc larves en 4 dels cinc flascons, em sembla que en el cinquè he tingut un petit problema... Les mosques s'han ofegat en el medi de cultiu i només queda una, per això no hi ha larves... Hauré de tornar a provar una altra vegada.
I ja que estem de problemes, vaig a explicar alguns:
- No he pogut utilitzar l'èter per adormir-les i contar-les per l'olor, ja que estic fent la pràctica a casa. Després de "córrer" darrere els mosques per mirar-les a la lupa binocular, he trobat la solució! Li poso unes gotetes d'aigua a una càpsula de petri, trec el tap del flascó que vull mirar i ràpidament l'aboco a la càpsula. Amb una copets lleus les mosques cauen a la càpsula i es mullen. No es moren, només es queden una mica mullades i no poden volar durant un moment que utilitzo per mirar-les, fer els creuaments o contar-les.

- Com m'he quedat curta de flascons, només faig fer 10 amb medi de cultiu i ara em calen alguns més per fer la F2. En comptes de fer més he agafat fruita madura amb una mica de llevat per sobre, un pot de iogurt de vidre i li he fet un tap de gasa i cotó. Era una prova, però he descobert que així també serveix.

- Les mosques que vaig anar a recollir al CDECT es van creuar després de que agafés algunes per fer els creuaments i tenia tots els flascons plens de pupes homozigòtiques. Com que no sabia que fer, he pensat que si les separo just al néixer per mascles i femelles en flascons separats després seria molt més fàcil fer els meus creuaments, perquè ja no hauria de mirar el sexe, simplement agafar una mosca del flascó que vulgui i fer el creuament.

Ja aniré explicant més problemes, que segur que en surten més!

Ara... el següent pas és esperar a comptar el resultat de la F1!!

1 comentari:

  1. Molt bé Yaiza,estas feta tota una investigadora!!! Improvises bé amb els problemes que et vas trobant. Enhorabona per les "criatures". Es nota que t'ho estas passant bé amb totes les provatures i crec que estas aprenent molt. Si tens temps ves mirant els treballs que et vaig fer arribar per veure l'estructura.
    I ta mare?
    Continuarem en contacte. Petons

    ResponElimina